Cel mai ușor lucru din viața noastră este abandonul. Fie că renunțăm pe parcurs sau nici măcar nu începem, avem capacitatea și creativitatea de a construi o mulțime de scuze și motive care să ne justifice decizia. Amuzant este că o parte a celor din jurul nostru ne cred, și atunci e mai clar: alegerea de a renunța este cea potrivită. Întotdeauna am fost convins că nu abandonul este o rușine. El reprezintă granița limitelor noastre. Doar atât putem, pentru atât ne-am pregătit. Rușine este atunci când începem să cautăm în jurul nostru vinovații. Este momentul potrivit să ne reamintim că oglinda este singurul instrument ce ne poate ajuta. Contează foarte mult să nu atârne pe perete, ci să fie ținută de altcineva. De obicei acel altcineva ne iubește mai mult decât credem sau știm. Ironia este că suntem aproape convinși că el/ea face parte dintre cei vinovați, dacă nu cel mai vinovat.

Vreau să descoperim împreună cum putem depăși acest moment, cum să transfomăm abandonul într-un punct de control în călătoria ta, în extra-kilometrul tău. Totul depinde doar de tine.

Dintre toate întrebările deschise, cea mai catalizatoare începe cu De Ce ? Este întrebarea cea mai elocventă când vine vorba de motivație. Ne dă răspunsul, ne remontează, ne reamintește, ne reîncarcă, ne ajută de multe ori să ne ridicăm, ne duce cel mai aproape de limita abandonului. Atunci când De CE-ul nostru este puternic, putem depăși limite și așteptări, putem crea, putem dărui și chiar putem iubi. Provocarea apare atunci când De Ce-ul își pierde din putere, nu mai este suficient pentru a învinge, pentru a te scoate din zona de confort. Începe bătălia internă dintre a vrea și a putea și începi să descoperi vinovații pentru eșecul tău, în afară de tine. Ce facem ? Cum ne mobilizăm ? Atunci când De Ce ? nu mai este suficient de puternic răspunde la întrebarea De ce Nu ? De Ce să NU o faci ? De ce să NU te ridici ? De ce să NU continui ? Te doare ? Plângi ?

Încearcă regula T-ului și vei observa un lucru senzațional: De Ce Nu? rămâne fără motiv. Nu poți găsi vreun De Ce să Nu mergi mai departe. Vei suferi, și nu te aștepta să te vadă multă lume. Acolo unde vrei să ajungi sunt doar cei care, ironic, sunt fără răspuns, și au încetat să caute hotărând să termine ce au început.

Este simplu. Când De Ce-ul tău nu este suficient de puternic, întreabă-te DE CE NU ?

(Visited 215 times, 1 visits today)