Ce gust are cafeaua CEO-ului ?

 

Foarte mulți dintre noi s-au întrebat cu ce se ocupă un CEO, și probabil la fel de mulți consideră că pot face și ei aceleași lucruri. Fără intenția de a părea arogant, am ales să descopăr acest lucru devenind unul. Nu vă imaginați că a fost un proces de genul mă trezesc Luni dimineața și îmi propun ca până la final de săptămână să ajung CEO. A fost mai degrabă un proces de autocunoaștere, descoperire a propriilor limite și a depășirii acestora, de stat în oglindă fără a deveni vanitos sau narcisist.

Printre întrebările ce aveam să le clarific, am identificat una cu un răspuns ce poate fi generalizat: Ce gust are cafeaua CEO-ului ? Am găsit foarte interesant că multă lume face o confuzie între beneficiile sau privilegiile poziției de CEO și sarcinile sau provocările acesteia. Nu poți convinge multă lume că o ceașcă de cafea de pe biroul CEO-ului este identică ca și gust cu cea de pe biroul lor.

Am ales să îmi cunosc colegii, și să mă las cunoscut lor la o cafea . . . unde să descopere că aroma cafelei este naturală, nici foarte dulce și nici foarte amară. Recunosc că m-a fascinat de la început reacția lor. Când CEO-ul companiei te solicită la o întâlnire în biroul lui, fără alte detalii, și o face cu o zi înainte, cu siguranță noaptea devine mai albă. Poate și de aceea am ales cafeaua, și nu ceaiul. În cazul lui R. am programat întâlnirea doar cu câteva ore înainte. A fost o experiență deosebită, și mai ales unică. Nimeni până atunci nu încercase să-și cunoască colegii. Am reușit să descopăr ce îi place, ce nu-i place și ce își dorește de fapt să facă în cadrul companiei. Surpriza a venit când am realizat că noi căutam ceva prin recrutare, și de fapt îl aveam în fața noastră. Întâlnirea o începusem prin clarificarea scopului, și câteodată îl reiteram în timpul dialogului, inevitabil. Pasiunea și angajamentul unor colegi sunt evidente, și confirmă prezența lor de atâta timp în companie. De multe ori am readus dialogul în zona unde îmi doream, a cunoașterii personale evitând interogatoriul profesional.

Ce ai visat să devii când ai fost copil ? și Cât de departe ești de acel vis ? – Nu mă refer aici la profesie ci la cât de mult faci ceea ce îți place să faci, cât de apropape ești de ceea ce ți-ai dorit să devii ca soție/soț, mamă/tată, prieten, coleg. Ce ai descoperit la tine în ultimii ani și ce ai schimbat pentru a-ți atinge țintele.

Este în același timp și cel mai potrivit moment de confirmare a valorilor și principiilor promovate în companie. Integritatea, respectul, stabilitatea și sinceritatea sunt valori simple, și raportate la interesul personal al fiecăruia, ne pot indica gradul de angajament.

Vei descoperi că astfel de întâlniri sunt cele mai utile ancore în realitatea și normalitatea comunității din care faci parte. Întotdeauna mai poți și mai trebuie să faci ceva. Este un proces de învățare continuă, în care versatilitatea are doar conotație pozitivă.

Cel mai plăcut este când realizăm ce repede a trecut, ce simplu și curat a fost și mai ales ce gust cunoscut are cafeaua CEO-ului. Pentru toți este o experiență unică și repetabilă dacă se poate, doar mai bine pregătită cu întrebări pentru omul din spatele CEO-ului.

 

 

 

 

(Visited 278 times, 1 visits today)